Brotherhood: de film die meer is dan een homo neo-nazi drama + trailer.
In de spotlights film:
Met de film 'Brotherhood' hebben de Deense makers een paradoxaal uitgangspunt genomen voor hun film, namelijk de homoseksuele relatie tussen twee neo-nazi's.

De homoseksuele relatie in een macho-cultuur doet veel mensen de film alvast vergelijken met 'Brokeback Mountain'. Maar Brotherhood, dat afgelopen jaar de hoofdprijs won op het Fimfestival van Rome, biedt daarnaast ook nog een kijkje achter de schermen in de wereld van een rechts-extremistische groepering.

Het verhaal: Soldaat Lars (Thure Lindhart) krijgt in een gesprek te horen dat hij een langverwachte promotie misloopt, omdat hij ervan beschuldigt wordt een mede-soldaat hebben proberen te verleiden. Lars neemt ontslag bij het leger en trekt weer in bij zijn bemoeizuchtige ouders. Bij toeval belandt hij bij een vergadering van een groepje rechts-extremisten. Ondanks het feit dat hij het niet helemaal eens is met hun denkwijze, raakt hij met hen bevriend. Bij hen kan hij zijn woede uiten over wat er in het leger is gebeurd.

Lars gaat in de leer bij skinhead Jimmy (David Dencik). De twee betrekken een strandhuisje. Geleidelijk aan wordt het initiele wantrouwen vervangen door een innige vriendschap. Uiteindelijk belanden de twee met elkaar in bed. Dit druist in tegen alle leerstellingen van de fascistische groep en de twee moeten zich staande zien te houden tussen onwrikbare regels. Film Trailer: Klik hier.

Regie: Nicolo Donato
Cast: Thure Lindhardt (Lars), David Dencik (Jimmy), e.a.
Speelduur: 99 minuten
Jaar: 2009
Vanaf 21 okt in de Nederlandse bioscoopzalen, niet bekend wanneer hij in de Belgische bioscoop komt.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 October, 2010 en 5053 keer gelezen.Reageer op dit bericht: