Lesbiennes ten onrechte uit winkelcentrum gezet.Verenigde Staten: verdraagzaamheid tegenover homo's en lesbiennes is soms ver te zoeken. Zo ook in het shoppingcentrum van Raleigh in Noord Carolina.

Een lesbisch koppeltje kreeg er te horen dat ze niet langer welkom waren in het shoppingcentrum, reden, een onschuldig kusje op de wang. "We hadden net geluncht en waren ontspannen aan het rondwandelen, zoals de meeste koppels. Op een bankje namen we elkaar met een arm vast en kusten we elkaar op de wang," aldus Caitlin Breedlove (foto).

Meteen na de onschuldige kus kwam een vrouwelijke bewaker het lesbische koppeltje vertellen dat ze weg moesten. "We vroegen haar of ze ook zo zou reageren bij een heteroseksueel koppel. Het antwoord was duidelijk: nee. Ze zei dat het niet paste omdat we van hetzelfde geslacht zijn." Bij het naar buiten wandelen namen de dames elkaars hand vast, wat tot nieuw onbegrip leidde. "Zie je wel, jullie willen dat iedereen het ziet", reageerde een andere veiligheidsagent.

Caitlin Breedlove, die co-directrice is van een organisatie die opkomt voor minderheden, immigranten en rechten voor homo's en lesbiennes, liet weten dat het hier niet om een publiciteitsstunt ging. Toch is ze van plan weldra terug te keren naar het shoppingcentrum, alwaar ze een 'vredevolle demonstratie' zal organiseren.

Toch is er, zonder dat Caitlin iets deed, al een positief puntje. Het shoppingcentrum liet weten erg verveeld te zitten met de zaak en heeft zelfs de bewaakster in kwestie geschorst. De rest van het personeel zal een training krijgen om op juiste manier te leren omgaan met holebi's.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 October, 2010 en 3139 keer gelezen.Reageer op dit bericht: