Wat doe je het best op welke dag? van seks tot diŽten...
Wat doe je het beste op welke dag van de week? Enkele studies toonden aan dat we bepaalde activiteiten, gaande van diŽten tot seksen, beter doen op bepaalde tijdstippen. Wat doe je het best op maandag? of op woensdag? of zondag? lees verder en je weet het meteen:

Maandag
Op deze dag maak je best tijd vrij om te ontspannen, adviseert een Britse studie. Daaruit bleek namelijk dat je 20 procent meer kans hebt om te sterven aan een hartaanval op een maandag door overmatig alcoholgebruik tijdens het weekend en de stress van een nieuwe werkweek. Je kunt beginnen met het verkeer mijden door van thuis te werken. Maandagochtend is namelijk de drukste dag op de weg. Begin dan ook geen dieet: een derde van de mensen die dan beginnen op hun voeding te letten geven al op tegen dinsdag.

Dinsdag
We zijn dan het meest productief, aldus een kwart van de Britse managers. Een ander onderzoek toont aan dat de rationale linkerhelft van de hersenen je gedachten vroeg in de week domineren, je doet dan beter routineuze, normale taken. Ook blijkt dat we dan het minste seks hebben.

Woensdag
Dit het beste tijdstip voor een eerste date, aldus 40 procent van de singles. Als alles goed gaat, kun je vrijdag het volgende afspraakje plannen. Wordt het niets, dan kun je in het weekend nog met vrienden afspreken en hoef je niet te veel aan je slechte ervaring te denken. Vraag op deze dag ook om een promotie. Bazen staan hier dan het meeste voor open. Op maandag hebben ze het te druk met de voorbereidingen voor de rest van de week. Tegen donderdag en vrijdag denken ze al aan het weekend.

Donderdag
Het natuurlijke niveau van cortisol, wat de productie van sekshormonen stimuleert, piekt dan. Het loont de moeite om hiervoor je wekker te zetten, want 's ochtends vroeg is het niveau van testosteron bij mannen en oestrogeen bij vrouwen vijf keer zo hoog dan anders.

Vrijdag
Op vrijdag stop je best met roken, dan heb je namelijk het meeste kans om de verleidingen van het weekend te weerstaan. De eerste dagen van stoppoging is je wilskracht namelijk het sterkst. Omdat je op vrijdag meer kans hebt op vermoeidheid, kun je minder helder nadenken. Vermijd dan om belangrijke beslissingen te nemen. Een studie toonde aan dat investeers meer risico's nemen op vrijdag.

Zaterdag
Vermijd op zaterdag alcohol, op deze dag zijn er 70 procent meer opnames in het ziekenhuis als gevolg van alcoholmisbruik dan op andere dagen. Hoewel dinsdag de meest populaire dag is om te bevallen, heb je dan meer kans om een winnaar op de wereld te zetten. Het blijkt namelijk dat de meeste eerste ministers op een zaterdag geboren zijn.

Zondag
Ga uit eten, uit onderzoek blijkt dat het bereiden van een zondagse feestmaaltijd meer stresserend is dan een bezoek aan de tandarts.

Een greep uit ons overige (HoLeBi & Hetero) nieuws:
Facebook gaat samen met holebi's strijd aan tegen holebi-haat.
Vrouwenbende verkrachten mannen.
"Pa veranderde van geslacht en trouwt weldra mijn beste vriendin".
Amerikaanse studente studeert of op seks.
Verdeeldheid over homo kapper uit telenovelle Ella.
Mannen en de lengte van hun penis, het kan je, je leven kosten...
Amsterdamse holebi's blijven in de kast wegens toenemend geweld.
Man, vrouw, jongen, meisje, doe eens alsof je klaar komt...
De eerste Coming out verhalen staan online (op holebi.info)...
Nieuw de seks matras, geeft boost aan ingeslapen seksleven.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: www.hln.be

Dit bericht is gepost op 15 October, 2010 en 5046 keer gelezen.Reageer op dit bericht: