Super shocking interview met rap groep Sexion d'Assaut.De bekendste rap-groep uit Frankrijk is momenteel Sexion d'Assaut, maar ook in BelgiŽ zijn ze ondertussen erg populair, van hun laatste album verkochten ze ruim 350000 stuks, een cijfer wat tegenwoordig in Frankrijk bitter weinig wordt gehaald door de meeste artiesten gezien de steeds maar dalende platenverkoop.

Afgelopen week verscheen er in een interview met de groep in het tijdschrift International Hip-Hop, en wat de jongens daarin vertelde is bijna niet te geloven, de jongens zijn extreem homofoob maar willen niet dat hun fans dit weten. Een samenvatting van hun schockerende interview:

"Een tijd lang hebben wij geregeld homo's aangevallen. Want wij zijn 100 procent homofoob en komen daar ook voor uit. Maar aangezien wij hiervoor nogal veel opmerkingen kregen, hebben we besloten er minder over te praten. Dit om te vermijden dat mensen vooroordelen zouden krijgen tegen ons. Net zo voor andere godsdiensten, wij vallen ze niet aan omdat wij toch een minimum aan respect hebben voor de anderen, we kunnen ze niet dwingen op de ware manier te leven en moslims te zijn zoals wij.

We proberen dus sommige onderwerpen te vermijden en bepaalde groepen van mensen (die wij niet begrijpen) niet teveel te beledigen. Ons publiek is heel gemengd en zou zich misschien aangevallen voelen. Er zijn zelfs homo's die naar onze concerten komen! We kunnen het ons dus niet permiteren van openlijk te zeggen dat voor ons homoseksualiteit een afwijking is die niet mag worden getolereerd. Het is blijkbaar een mode om homo te zijn en dat snappen wij absoluut niet. We begrijpen nog veel minder dat in bepaalde landen homo's mogen trouwen en kinderen adopteren. Maar wij zijn tolerante mensen, heel gelovig, en God heeft zelfs een profeet naar de homo's gestuurd om hen te bekeren tot de islam en hun zonden te vergeven".

Toen dit interview naar buiten kwam en de groep plots besefte dat deze zaak hen wel eens heel duur zou komen te staan, werden er allerlei excuses geformuleerd. Eerst werd er gezegd dat de journaliste gewoonweg jaloers was op hun succes en dat ze leugens had neergeschreven. Toen de journaliste echter een tape van het interview naar Universal Music, hun platenmaatschappij, stuurde, beweerden ze vervolgens dat ze niet wisten wat het woord homofoob juist betekende. Momenteel staan zij aan het begin van een grote (bijna uitverkochte) tournee door Frankrijk/BelgiŽ/Zwitserland en dus moet absoluut vermeden worden dat de kip met de gouden eieren wordt geslacht. Dus werden vervolgens de obligate excuses aangeboden en leek voor Sexion d'Assaut daarmee de zaak afgelopen.

Ondertussen komt er in Frankrijk echter een ganse beweging op gang van mensen die vinden dat de maat vol is. Want de groep is namelijk niet aan zijn proefstuk toe. Zo bevatten enkele van hun songs de meest schockerende teksten over homo's ooit. Het ergste voorbeeld: 'Het is hoog tijd dat de flikkers wegrotten, snij hun penis af en laat ze voor dood achterop de snelweg' (uit On t'as humiliť)

Sinds een paar dagen komt er dus langzaamaan een beweging op gang die wil strijden tegen dergelijke compleet onaanvaardbare uitspraken. Het gaat hier niet over een of ander onbekend groepje, neen, dit is momenteel DE groep van Frankrijk. Het feit dat zij compleet lak hebben aan tolerantie en voor de ganse wereld gaan verkondigen dat homo's maar best mogen in elkaar geslagen worden en verrotten, stoot heel veel mensen tegen de borst.

Op Facebook werd er een Sexion d'Assaut-boycot groep opgericht die op 3 dagen tijd al meer dan 2000 leden heeft. om deze pagina te bezoeken Klik hier. De homobeweging is zich aan het beraden over de te volgen strategie, want een dergelijke zaak willen ze niet zomaar laten gebeuren. Organisators van concerten in Frankrijk en BelgiŽ (Ancienne Belgique) wordt gevraagd om concerten van de groep te annuleren. Bovendien vraagt iedereen zich af of deze uitspraken niet strafbaar zijn en wordt nagegaan hoe ze bestraft zouden kunnen worden voor een rechtbank.Bron: Email aan holebi.info van Kris B met bronnen: lemonde.fr, chartsinfrance.net, teleobs.nouvelobs.com en tetu.com

Dit bericht is gepost op 29 September, 2010 en 6420 keer gelezen.Reageer op dit bericht: