Britse prestigeuze zaak onder vuur wegens homofobie.Londen: éen van de meest prestigeuze restaurants uit Londen is in opspraak gekomen door een zaak van seksuele intimidatie en discriminatie. Een homo-ober stelt dat een klant hem in de tepel kneep en dat zijn collega's hem regelmatig beschimpen omwille van zijn seksuele geaardheid.

Vincent Ma (31) werkt in het Chinese sterrenrestaurant Yauatcha. Als ober is hij verplicht een strak zwart T-shirt te dragen. "Op een dag, het was koud in het restaurant, priemden mijn tepels door het T-shirt. Voor een manager een gelegenheid om te schimpen dat ik er erg sexy uitzag", aldus Ma.

Door de stress van de pesterijtjes door zijn collega's werd hij ziek en begon Ma erg te vermageren, waardoor zijn tepels steeds meer tot uiting komen in het strakke shirt. De maat was vol toen een klant, ook een homo, in een tepel van de moegetergde ober kneep. Toen die dat bij zijn overste meldde, repliceerde die met de vraag: "Had je dat niet graag misschien?"

Ma stapt nu naar de arbeidsrechtbank om het homofobe gedrag jegens zijn persoon aan te klagen. Zijn werkgever ontkent de beschuldiging en zegt dat Ma vaak zelf de klanten en het personeel uitlokte.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2010 en 2923 keer gelezen.Reageer op dit bericht: