Eerste Turkse homo's op Tv + filmpje.Turkije: voor het eerst in de geschiedenis van de Turkse tv heeft een homo koppeltje zijn opwachting gemaakt in een televisiesoap. De zender aTV bracht het homo koppeltje waar inmiddels veel over wordt gepraat in het land.

Het koppeltje was te zien in hun slaapkamer, één van hen wordt door zijn baas gebeld met de mededeling om meteen naar kantoor te komen. Deze scéne is de enige, maar dat is voor de Turken al heel wat, en natuurlijk wordt er druk over gepraat.

De soap stond tot voor kort omschreven als conservatief, maar daar is met het homo-koppeltje meteen een einde aan gekomen. De producent verklaarde dan oko dat hij met de scéne de kijkers wilde wakker schudden. Homo's uit Istanbul zijn aangenaam verrast, maar vragen zich af of er een vervolg aan komt en hoe die er zal uit gaan zien, er ligt immers een wereld van verschil tussen Istanbul en de rest van het land ten opzichte van homo's. In Istanbul is er een heuse gay-scéne en zijn holebi's relatief veilig en vrij, en dit in groot contrast tot de rest van het land. Filmke turkse homo-scéne: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2010 en 4756 keer gelezen.Reageer op dit bericht: