Kleur roze heeft bijzondere eigenschappen!Zwitserland: de politie in het Zwitserse Biel heeft een passende oplossing gevonden om gevangenen te kalmeren, elke cel is sinds kort in het roze geverfd.

Drie maanden geleden verfde de politie vier van zijn cellen in het politiebureau roze. De gevangenen die in voorlopige hechtenis komen zouden zich daardoor beter voelen. De cellen hebben nu veel weg van een Barbie-huisje, enkel de toiletten en de verwarming zijn in een andere kleur geschilderd. De roze kleur zou het onmogelijk maken om zich op te winden. 'Ze vertraagt het hartritme, de bloeddruk en de polslag', klinkt het.

Extra info: In de Verenigde Staten kent men al langer de 'bijzondere eigenschappen' van de kleur roze, daar hebben ze zowel roze cellen als gevangenissen waar de gevangenen hun plunje roze kleurt, dit laatste zou eveneens als een soort van 'vernedering' moeten gelden voor zware criminelen, omdat roze als vanouds wordt beschouwd als een kleur van homo's, refererend naar het nazitijdperk waar homo's een roze driehoek moesten dragen, later werd die omgekeerd gedragen en door homo's uitgeroepen tot symbool van homo-pride.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 September, 2010 en 4377 keer gelezen.Reageer op dit bericht: