Onderzoek - Hoe doen kinderen van homo en lesbische ouders het?Verenigde Staten: uit Amerikaans onderzoek, uitgevoerd door Michael Rosenfeld van de Stanford University, blijkt dat homo en lesbische ouders het goed doen.

Uit het onderzoek bleek dat kinderen die worden opgevoed door een homo of lesbisch koppel even goed scoren op school dan kinderen van heteroseksuele ouders. Rosenfeld onderzocht de resultaten van schoolgaande kinderen op basis van de volkstelling uit 2000.

Amerikaanse kinderen die opgevoed worden door een homoseksueel koppel, scoren ongeveer even goed op school als kinderen van heteroseksuele ouders. Rosenfeld onderzocht de resultaten van schoolgaande kinderen op basis van de volkstelling uit 2000. Uit de gegevens kwam naar voor dat zeven procent van de kinderen van heteroseksuele ouders een jaar op school bleef zitten, terwijl dat percentage bij kinderen van homo of lesbische ouders op negen procent ligt.

Wanneer je beide groepen vergelijkt verdwijnt het verschil als je er rekening mee houdt dat heteroseksuele ouders vaak hoger opgeleid zijn en een beter inkomen hebben dan homo of lesbische ouders. "Het inkomen en de opleiding van de ouders zijn de grootste indicatoren voor het succes van een kind. De structuur van de familie is van veel minder belang", aldus Rosenfeld.

Er zitten wel grote verschillen tussen de percentages van kinderen die opgroeien bij hun ouders en degenen die in een weeshuis beland zijn. Daarvan blijft 34 procent namelijk minimaal één jaar zitten op school. Rosenfeld startte zijn onderzoek naar aanleiding van het feit dat er veel wordt gepraat over het opvoeden van kinderen door homo of lesbische ouders.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 September, 2010 en 10557 keer gelezen.Reageer op dit bericht: