Blauwe Power Ranger werd gepest omdat hij homo is.De Amerikaanse acteur David Yost, die in de jaren '90 gestalte gaf aan de blauwe Power Ranger is eindelijk uit de kast gekomen, daarnaast bekende hij dat hij tijdens die periode regelmatig werd gepest en beledigd omwille van zijn geaardheid door zijn collega's, maar ook door de schrijvers, producers en regisseurs van de serie, waarna hij eind jaren '90 de serie verliet.

Yost maakte van 1993 tot 1996 deel uit van de cast van de Mighty Morphin Power Rangers. In dat laatste jaar stapte hij uit de serie wegens pesterijen omwille van zijn homo zijn. Yost bestempelt de periode als "vernederend"

Een week voor ik vertrok had ik iets aan mezelf beloofd: "Als ze me nog één keer nicht noemen, ben ik ermee weg omdat het teveel wordt". Nog binnen die week noemde een hoger geplaatste persoon me zo." Yost kwam een tijdje in een depressie terecht en had het daarnaast ook erg moeilijk met zijn geaardheid en volgde daarom het omstreden 'Bid de homo weg' programma. Nadien werd hij opgenomen in het ziekenhuis maar bleef hij zich geisoleerd voelen omdat zijn ouders niet wisten dat zijn homo zijn de oorzaak was van zijn depressie. Zij dachten dat de werkloosheid van hun zoon aan de basis lag van zijn problemen.

Yost komt naar eigen zeggen pas nu uit de kast omdat hij iets wil doen aan het feit dat veel homo en lesbische tieners zelfmoord willen plegen, of plegen, omwille van hun geaardheid, en die niet weten dat er mensen zijn die hen kunnen helpen. Na jaren weg te zijn geweest uit Hollywood maakt de intussen 41-jarige Yost opnieuw zijn opwachting op het grote scherm, meer bepaald in de film 'Degenerate'.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 August, 2010 en 4687 keer gelezen.Reageer op dit bericht: