Amsterdam: opnieuw homo's in elkaar geslagen, omstanders doen niets.Amsterdam: recent kwam Nederland nog als beste holebi-land naar voren in een groot schalig onderzoek. Maar helaas lijkt het er steeds meer op dat er bij onze noorderburen veel homofoben wonen, want opnieuw zijn er homo's aangevallen in de Nederlandse hoofdstad.

De nieuwe feiten gebeurde afgelopen weekend. Twee homo jongens stonden met twee vrienden wat te praten op straat toen plots uit het niets een groepje van vier of vijf jongens hen begon uit te schelden en op hen in begonnen te slaan. De twee slachtoffers werden in hun gezicht en buik geslagen en getrapt. Opvallend feit: er waren op dat moment erg veel mensen op straat, pas nadat de daders wegrenden schoten enkele omstanders te hulp.

Het slachtoffer en zijn vriend hebben inmiddels aangifte gedaan en kwamen er gelukkig met lichte verwondingen vanaf, van de daders ontbreekt elk spoor. Volgens de politie kan men op basis van getuigenverklaringen met zekerheid stellen dat het hier om homogerelateerd geweld ging.

De afgelopen maanden zijn homo's steeds meer en meer het doelwit van geweld. Vorige maand werd een Britse homo toerist het slachtoffer van een homofobische aanval in de Nederlandse hoofdstad, in juni kreeg een lesbische vrouw flinke klappen, en in die zelfde maand werd een homo bespuuwd en geslagen, en in de maand mei werd een homo in elkaar geslagen vlakbij het Homomonument in Amsterdam. Ook in andere Nederlandse steden is er een stijging in het aantal homofobische aanvallen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam niet langer veilig voor homo's, opnieuw slachtoffer.
Amsterdam: lesbische vrouw in elkaar geslagen.
Opnieuw homo in elkaar geslagen in Amsterdam.
Nederland: onderzoek; homo als scheldwoord moet kunnen!
Nederlanders willen homo's en lesbi's in cel.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 August, 2010 en 4008 keer gelezen.Reageer op dit bericht: