Nederlandse website aanziet 'homo' als scheldwoord.De automatische robot van bol.com, om een recensie toe te voegen, weigert het woord 'homo' op haar website. Dat bleek enkele maanden geleden toen ene Jean Philip De Tender een recensie over een boek wilde plaatsen.

Het ging om een recensie over het boek 'Homoheks, lieve homoheks van Margareta Degras (meer info kan je terug vinden in ons holebi.info nieuws en via de link onderaan). Na aansporing van enkele andere lezers besloot Jean Philip een recensie over het boek op Bol.com te plaatsen.

"Er bestond nog geen recensie en Margareta verdiende dat wel. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kopieerde de tekst van mijn blog naar de Bol-pagina." Maar de automatische robot van Bol.com weigerde de tekst omdat deze "woorden bevatte die niet aanvaardbaar zijn.

Vervolgens nam De Tender contact op met de klantenservice van de website waar hij te horen kreeg dat het woord 'homo' inderdaad niet is toegestaan. "Het zou namelijk wel eens als scheldwoord kunnen worden gebruikt," was het antwoord.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 August, 2010 en 3089 keer gelezen.Reageer op dit bericht: