Homofobe zomer in ItalieItaliŽ: het was dit jaar de zomer van de homofobie, aldus de Italiaanse pers. Want de afgelopen maanden waren er in het land tal van incidenten waarbij homo's en lesbiennes fysiek en verbaal werden aangevallen. Volgens de Italiaanse media zijn de aanvallen een gevolg van het feit dat enkele homo en lesbische koppels elkaar in het openbaar kusten.

In Ostia, nabij Rome, moesten twee homo's het strand verlaten nadat andere vakantiegangers hadden gezien hoe het koppel elkaar op de lippen kuste. En in Torre del Largo, een populair homo vakantieoord werd een koppel op de bon geslingerd omdat ze elkaar een kusje gaven. En in Pesar tenslotte, een stadje nabij de Adriatische Kust, kreeg een homo koppeltje een fles naar hun hoofd gegooid nadat voorbijgangers de twee hadden zien kussen. En dit alles terwijl er geen enkele Italiaanse wet bestaat die homo's en lesbiennes verbiedt elkaar te kussen in het openbaar.

Volgens het Italiaanse parlementslid Franco Grillini, die ook voorzitter is van de Italiaanse homovereniging Arcigay, kunnen de incidenten worden vergeleken met racisme. "Homofobie is racisme, zo simpel is dat, en er moet dan ook als zodanig tegen worden opgetreden en gestraft.

Paola Concia, het eerste openlijk lesbische parlementslid van ItaliŽ zei: "Plots is een kus obsceen en illegaal, gewoon omdat het om twee mensen van hetzelfde geslacht gaat". Als antwoord en protest op de vele homofobe incidenten roept Concia op tot een massale holebi kusmanifestatie in Torre del Lago.

Een greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Car Wash krijgt meest onverwachte dief op bezoek + foto's.
Ruzie in showbizzland over Amsterdamse Gay Pride.
Homohuwelijk van Mexico-City vanaf nu overal legaal.
10 soorten liefde die je leven verrijken.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 August, 2010 en 3410 keer gelezen.Reageer op dit bericht: