Ruzie in showbizzland over Amsterdamse Gay Pride.Afgelopen zaterdag was voor het eerst de hele Amsterdamse Gay Pride te zien op televisie, de AVRO kleurde bovendien het hele weekend roze met tal van holebi-films. De uitzending zorgde inmiddels voor een mini showbizz rel tussen Paul de Leeuw en Robert Jensen over de uitspraken van Rene van der Gijp, oud profvoetballer en gezicht van RTL7.

Het begon met de uitspraken van oud profvoetballer Rene van der Gijp. Die liet weten dat de Gay Pride geen goede zaak is voor de holebi-emancipatie. Bovendien schokte hij met zijn theorie dat je homo kan worden menig Nederlander. "Dat was ook geen reclame voor die homo's hé? Als je op het punt staat om homo te worden, dan zeg je na drie kwartier, Gay Parade: 'Hier heb ik geen zin meer in.' Om op je veertigste met je witte onderbroek op zo'n boot te staan vijf uur lang ... nee, dat is geen reclame. Je bent als de dood als je zo'n gozer leert kennen, dat hij dan zegt: Ga ook een keer mee".

Presentator Paul de Leeuw liet alvast weten erg boos te zijn op de oud profvoetballer en presentator, volgens de Leeuw heeft hij zich te negatief uitgelaten over de Gay Pride en homoseksualiteit. "Ze zeggen dat voetballers die veel koppen minder hersencellen hebben. Dat verklaart veel, als je René van der Gijp hoort praten over homo's. Zielig", want van der Gijp is nog steeds van mening dat je niet homo bent, maar homo wordt," aldus de Leeuw.

En presentator Robert Jensen is dan weer boos op Paul de Leeuw omdat die zich kwaad maakt over de uitspraken van Van der Gijp. "Dat fucking Paul de Leeuw dit zo serieus neemt en niet ziet als een geintje is zo irritant. Koning Paul mag alles zeggen en dan zegt iemand anders iets grappigs en is het 'zielig' en 'dom'. Het was gewoon heel grappig. Een geintje. Hij maakt het gewoon een beetje belachelijk en trekt het wat groter. En dan probeert Paul de Leeuw zo'n sfeertje te creëren dat Van der Gijp dom en anti-homo is. Het irriteert me zo." Paul reageerde als volgt op Jensen: "Reacties dat ik snel geraakt ben? Het gaat niet om mij. Het is dom!".

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 August, 2010 en 3213 keer gelezen.Reageer op dit bericht: