Vanaf nu ook holebi's in schoolboeken in Nederland, bij wiskunde, dictee enz...Nederland: uitgeverij Noordhoff gaat vanaf nu ook homo en lesbische koppels in schoolboeken zetten die bedoeld zijn voor het basis- en voortgezet onderwijs. Dat liet uitfeefdirecteur Frans Grijzenhout zopas op de Nederlandse radio weten.

Volgens Grijzenhout wordt homoseksualiteit al lang behandeld in de les biologie en komen holebi's ook soms voor in geschiedenisboeken. "Maar in de reguliere voorbeelden in lesboeken zijn het tot nu toe altijd een vader en moeder geweest die naar de winkel gingen om boodschappen te doen. Dat wordt binnenkort ook wel eens een vader en een vader of een moeder en een moeder. Homo's en lesbiennes zullen vervolgens ook opduiken in sommen, vraagstukken en voorbeelden".

Grijzenhout vergelijkt deze ontwikkeling met de introductie van Nederlanders van allochtone afkomst, die de afgelopen jaren ook geleidelijk hun intreden deden in de schoolboeken. "Het is erg belangrijk dat in de lesboeken de volledige Nederlandse samenleving terug te vinden is", aldus de directeur.

Een greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Man blij dat hond zijn teen afbeet.
Bestsellerauteur Anne Rice wil geen christen meer zijn omwille van homo's.
Ongeduldige man naait zichzelf toe in ziekenhuis.
10.000 holebi atleten en duizenden suporters samen in Keulen.
Vrouw vermoord man omdat hij haar lesbisch noemde.
Tien procent Nederlanders wil homo's en lesbi's in cel.
Inception-acteur open over homoseks.
Paling penetreert Chinese visverkoper.
Pauselijke academie smijt theoloog buiten om uitspraak over holebi's.
Elton John helpt Eminem via hotline.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 06 August, 2010 en 3202 keer gelezen.Reageer op dit bericht: