Amsterdam niet langer veilig voor homo's, opnieuw slachtoffer.Amterdam: opnieuw is een homo aangevallen in de hoofdstad van onze noorderburen. Dit keer ging het om een Britse toerist die door enkele homofoben werd in elkaar geslagen. Het is al het zoveelste incident in de stad.

Toch zijn er dit keer meteen twee verdachten opgepakt, dat melde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie, die verder liet weten dat de aanval wordt beschouwd als een 'homogerelateerd incident'. De feiten gebeurde in de nacht van vrijdag of zaterdag nabij de Regulierdwarsstraat, een populaire holebi uitgaansbuurt. Het slachtoffer werd door twee mannen in elkaar geslagen waarbij volgens een getuigde hij onder meer met een gebroken glas in het gezicht werd geslagen.

De Britse homo hield er een snee in zijn gezicht en een flinke buil op zijn hoofd aan over. De verdachten zijn 22 en 27 jaar en komen uit Amsterdam. Hen wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Wanneer uit onderzoek blijkt dat het daadwerkelijk om homohaat gaat, dan zal het OM een strafverzwaring eisen. Er loopt nog een onderzoek naar een mogelijk derde verdachte.

In een reactie laat de holebi belangenorganisatie het COC regio Amsterdam, weten dat het de laatste dagen regelmatig telefoontjes heeft gekregen van mensen die zich de afgelopen tijd uitgescholden, ge´ntimideerd of psychologisch mishandeld voelen, met name in West, maar ook elders in de stad.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: lesbische vrouw in elkaar geslagen.
Opnieuw homo in elkaar geslagen in Amsterdam.
Amsterdamse homo mishandeld.
Nederland: Homo bij homomonument mishandeld.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 July, 2010 en 3228 keer gelezen.Reageer op dit bericht: