Uniek: tijdelijk lesbische krokodillen in Nederlandse wateren + filmpje.Nederland: Gisteren zwommen enkele lesbische krokodillen, maar ook 1 lesbische schildpad de Amstel over om daarmee te protesteren tegen het toegenomen geweld jegens holebi's in Amsterdam.

Maandag ontstond er bij een groepje lesbische vriendinnen, de zogenaamde croco-dykes, het idee om hun stem te laten horen tegen het toenemende geweld tegen homo's en lesbiennes in Amsterdam. 'Plots ontstond het idee om met opblaasbare krokodillen de Amstel over te zwemmen. Dat moest wel de aandacht trekken," aldus een van de organisatoren.

De lesbische dames kwamen in actie en ontwierpen zelfs een flyer, via Faceboek riepen ze Amsterdamse lesbo's op om mee te komen zwemmen. De oproep "Vergeet je bikini niet. Je gaat nat worden." had succes want meteen reageerde ruim 70 vrouwen.

Jennifer legt uit "Een aantal meiden ging direct op zoek naar opblaasbare krokodillen. Ik kwam in de Intertoys zelfs een vriendin tegen die ook al een krokodil kocht. Bij de kassa werd me gevraagd of het een kadootje was. Ik moest m'n lach inhouden toen ik zei dat het voor mezelf was." vertelt Jennifer met een grote glimlach.

Op het grote moment waren er tal van groene opgeblazen krokodillen, 1 schildpad en vele lesbiennes klaar voor de grote oversteek. Klokslag 8 uur sprongen ze in het water, een kwartier later stond iedereen, samen met krokodil veilig terug aan de waterkant. Filmpje: Klik hier.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 July, 2010 en 4561 keer gelezen.Reageer op dit bericht: