Genetisch wonder: zwarte ouders krijgen blanke baby.Nigeria: Een blonde baby met witte krulletjes en blauwe ogen is al lang geen uitzondering meer in de wereld. Maar wél als beide ouders zelf niet blank maar zwart zijn. Volgens genetische experts is de baby geen albinokindje maar wel een klein genetisch mirakel.

Vader Ben (44): "We zaten beiden na de geboorte gewoon te staren naar ons kindje, een hele tijd, zonder iets te zeggen. Ik was zelfs zo gechoqueerd dat ik grapte: 'Is ze wel van mij?'" Mama Angela (35), uit Woolwich bij Londen, vindt haar baby een "mirakel". "Haar huidskleur doet er niet toe. Ze is prachtig en ik hou van haar."

De baby kreeg de naam Nmachi, wat "schoonheid van God" betekent in Nigeria, het thuisland van Angela en Ben. De kleine spruit slaat de genetici met verstomming, omdat noch bij Angela noch bij Ben enige rassenvermenging in de familiegeschiedenis voorkomt. Blanke genen die een paar generaties hebben overgeslagen om nu plots weer op te duiken zouden een mogelijke verklaring kunnen zijn.

Ben verzekert de wereld dat zijn vrouw hem trouw is. "En zelfs als ze dat niet was, dan nog zou de baby er niet zo uitzien." Ook voor de vermaarde professor Bryan Sykes is deze geboorte "buitengewoon". "Bij halfbloedjes kan de lichtere huidskleurvariant van de ouders in de baby de bovenhand krijgen en zo kan het kind dan een opvallend andere huidskleur dan de ouders hebben. Maar in Nigeria bestaat er weinig rassenvermenging." Angela en Ben hebben nog een dochtertje van twee, Dumebi, en een zoontje van vier, Chisom. Beiden zijn zwart

"In dit geval zouden dan nog eens beide ouders een geschiedenis van rassenmenging moeten hebben. Maar het haar is extreem ongewoon. Zelfs blonde baby's hebben zelden zo'n blond haar als Nmachi bij haar geboorte." Volgens Sykes is een onbekende genetische mutatie de meest plausibele verklaring. "De genetica is een complexe studie en we weten nog lang niet alles."

Deze merkwaardige geboorte komt vijf jaar nadat Kylie Hodgson een tweeling baarde van wie het ene meisje blank was en het andere zwart. Beide ouders van de tweeling zijn wel halfbloeden. Maar zelfs dan gaat het om een kans van 1 op 1 miljoen. In 2008 kreeg een gemengd koppel uit Berlijn ook een donkere en lichte baby, de ouders van Leo en Ryan zijn wél blank en zwart, de moeder komt uit het Afrikaanse Ghana de vader is een blanke Duitser. En in Nederland en Groot-Brittannië kregen blanke koppels enkele jaren geleden, n.a.v een foutje bij IVF, een blank en zwarte baby tweeling. En een lesbisch Nederlands koppel kreeg vorig jaar per ongeluk een donkere baby, eveneens na IVF.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Geen gegevens voor lesbisch koppel dat per ongeluk donkere baby kreeg.
Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Uniek: tijdelijk lesbische krokodillen in Nederlandse wateren + filmpje.
Transseksueel model naakt in Vogue + foto.
De gekste en zeldzaamste ezel ter wereld...
Gentse burgemeester zette Koen Crucke in de bloemetjes.
10.000 holebi's op eerste EuroPride in Oost-Europa.
Drew Barrymore gaat graag naar striptenten als man.
Tiende land waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen is een feit.
President Sarkozy wil verbod op satire foto's over hem zelf + hot foto's.
Homo prof basketballer: kom niet te snel uit de kast & holebi's op Olympische Spelen.
Holebi's doen het meer dan hetero's.
Lesbische zangeres valt van podium.
Homo's en hetero meisjes vaak dupe van fout seksgedrag.
Hond schiet man in het achterwerk.
Uniek: Oscar kreeg twee nieuwe achterpootjes.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: hln.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 July, 2010 en 12464 keer gelezen.Reageer op dit bericht: