Strafrechtelijk onderzoek naar Paul de Leeuw.Presentator Paul de Leeuw ligt sinds enkele dagen onder vuur na zijn uitspraken op Twitter. Het is nu zelfs al zover gekomen dat de actiegroep Burgerbelangen uit Breda de Leeuw voor de rechter wil brengen.

De actiegroep heeft inmiddels de hoofdofficier van justitie verzocht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Paul de Leeuw. De groep wil kijken of een uitspraak op Twitter strafbaar kan zijn.

Paul zorgde recent voor een Twitterrel toen hij op het internet zijn commentaar gaf bij de uitzending van het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria met Daniel Westling. "Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat!", schreef de Leeuw. Andere Twitteraars konden de grap (?) niet smaken. Op Koninginnedag in 2009 reed Karst Tates met een zwarte Suzuki Swift in op de menigte in Apeldoorn. Zeven Nederlandse toeschouwers lieten daarbij het leven.

Daarnaast vond hij ook niets aan het commentaar dat Astrid Kersseboom gaf bij de plechtigheden. "Stockholm bestaat uit veertien eilanden en heeft heel veel bruggen! Het lijkt wel Twee Voor Twaalf. Wat voor verhaal wordt ons nu verteld door de NPO? Astrid Kersseboom vergeet te zeggen: 'U ziet dat de paarden nu aan het poepen zijn achter de koets'", twitterde De Leeuw. "Vanuit Blaricum wens ik Astrid Kersseboom een neukbeurt door Nilfisk!"

En ondertussen is er al heel wat geschreven over het voorval. Onder andere royaltydeskundige Marc van der Linden, kon de grap niet waarderen. "Bah", reageerde hij op zijn Twitterpagina. Waarom de Leeuw de journalist een "zeug" noemde. Over het verzoek van Aktiegroep Burgerbelangen twitterde de presentator het volgende: 'Heb begrepen dat de burgerbelangen breda me het liefst ziet weggestopt in een peruaanse cel met een honkbalknuppel en loslippige moeder!'

Ook schreef hij nog: 'Terwijl ik aan het filmen ben hoor en lees ik dat het een echte zaak wordt. Gaat het OM dit echt onderzoeken? Goede promo voor nieuwe show.' En even later: 'Want juist twitter gaat een grote rol spelen in de nieuwe late night show. (...) Excuus? Opgeklopt!'

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Brusselse agenten die homo's te hard aanpakten gestraft.
Homo's en linkshandigen herkennen gezichten beter.
Homo twintigers weldra opgehangen in Iran.
Vanessa Carlton: 'ik ben een trotse, biseksuele vrouw'.
Utrecht niet langer veilig voor holebi's door allochtone jongeren.
Kijk daar zwemt een visstick...
Europees onderzoek: Kledij en geaardheid voornaamste reden tot pesten.
Dochter van acteur wordt weldra een échte jongen.
Yasmine liedjes op i-Tunes en evenement Dichterbij Yasmine.
Angelino brengt Nederlandstalige PopDance voor holebi-jongeren.
Zanger Gordon gewond geraakt bij televisieopnames.
3-jarige rookt en zuipt na ongeval.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: parool.nl, hln.be en telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 23 June, 2010 en 3362 keer gelezen.Reageer op dit bericht: