Krijgt BelgiŽ de tweede openlijke holebi premier ter wereld?De Parti Socialiste en zijn grote voorganger Elio Di Rupo en Bart de Wever van N-VA, zijn de grote winnaars na de verkiezingen van 13 juni in ons landje. En nu Bart de Wever vandaag liet weten dat hij niet per se het premierschap op zich wil nemen, en dat hij het best wil afstaan aan Di Rupo mits kans op succesvolle onderhandelingen, stijgt de kans dat we voor het eerst een openlijk holebi premier krijgen.

Wanneer Elio Di Rupo premier wordt is hij niet alleen de eerste Waalse premier maar ook de tweede openlijke holebi premier ter wereld. De eerste plaats viel te beurt aan de lesbische premier Johanna Sigurdardottir van IJsland, dat zopas als negende land ter wereld het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes.

Wie is die Elio Di Rupo?
Om te beginnen is hij een Waals-Belgische scheikundige en politicus van de Parti Socialiste (PS) en Minister van Staat. Al in zijn studententijd was hij lid van de Jongsocialisten. Als zoon van Italiaanse immigranten begon hij zijn politieke carriŤre als gemeenteraadslid in 1982. Zijn echte politieke doorbraak kwam er pas in 1987 en in 2002 kreeg hij de eretitel van Minister van Staat. Inmiddels is hij erg populair in WalloniŽ dat bewijzen de verkiezingsresultaten van zondag 13 juni.

Wanneer in 1996 de zaak Dutroux begint wordt Di Rupo ten onrechte beschuldigd van pedoseksuele handelingen. Nader onderzoek wees uit dat hij onschuldig is. Sindsdien besloot hij openlijk te zijn over zijn homoseksuele geaardheid, want juist het discreet in de kast blijven als homo zorgde voor geruchten en valse beschuldigingen. Vanaf toen was en is hij de eerste openlijke holebi politicus van BelgiŽ.

Sinds 2007 staat Di Rupo dan ook op een lijst van bekende homo's. Deze lijst is opgenomen in een pedagogisch dossier van het Franstalig onderwijs en werd samengesteld op initiatief van Marie Arena en is bedoeld voor jongeren uit het lager en secundair onderwijs.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Beautiful Thing in Vlaanderen omdat er meer homofobie is.
Dief steelt vieruurtjes uit kleuterklasje.
Sharon en Kelly Osbourne schreeuwden homofoben weg.
Negende land waar homo's en lesbo's mogen trouwen is een feit.
Jodie Foster beschuldigd van slagen en verwondingen.
Onderzoek: homo's en lesbienens zijn......tegenover hetero's.
Vlaams politicus vraagt steun Eu-president inzake homofobie.
Je seksleven hangt samen met je politieke voorkeur!
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 June, 2010 en 7722 keer gelezen.Reageer op dit bericht: