Amsterdam: lesbische vrouw in elkaar geslagen.Nederland: Wat is er toch aan de hand bij onze noorderburen en vooral in de hoofdstad? Vandaag vernemen we dat opnieuw een holebi in elkaar werd geslagen in Amsterdam, eerder ging het om homo's dit keer om een lesbienne.

Het nieuwe en zoveelste homofobe incident gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Een lesbische vrouw werd in elkaar geslagen toen ze een holebibar verliet. De daders zouden haar eerst gevolgd zijn en reden haar daarna klem met hun auto. Vervolgens scholden ze haar uit voor vuile pot en sloegen haar in elkaar.

Vorige week werd er nog een homo aangevallen in Amsterdam door een groepje jongeren. En met Bevrijdingsdag werd er een homo man in elkaar geslagen nabij het Homomonument. Uit de jaarcijfers van het Meldpunt Discriminatie regio Amsterdam was het in januari al duidelijk dat het geweld tegen homo's en lesbiennes flink is toegenomen in de Nederlandse hoofdstad.

Amsterdamse holebi's zijn het beu en roepen iedereen op om mee te komen protesteren tegen het toenemende geweld tegenover homo's en lesbiennes. Ze krijgen daarbij alvast de steun van de transgender gemeenschap. Wie mee wil protesteren komt op 13 juni a.s naar het Homomonument op de Westermarkt, de actie start om 15:00 uur. De initatiefnemers roepen deelnemers op zich zo kleurijk mogelijk te kleden om te laten zien dat je mag zijn wie je wilt.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 June, 2010 en 3859 keer gelezen.Reageer op dit bericht: