Nederlandse artsen genezen Hiv - Aids, Parkinson en meer.Nederland: Een Amsterdamse huisartsenpraktijk beveelt patiŽnten gebedsgenezing aan om te genezen van hiv, maar ook om ziekten als parkinson, alzheimer en zelfs kanker te kunnen bezweren met een flink gebed.

Het gaat om een christelijke geneespraktijk van dokters Jan Boogaard en Cornelie Scheeres. Een journalist van het Parool kwam achter de praktijken van de artsen via de site healingrooms-amsterdam.nl. Hij liet zich ook behandelen met een voorgewende hiv-infectie. De geneesheren verzekerden hem dat bidden hem er van af zou helpen.

In de wachtkamer van de dokters liggen tal van getuigenissen van patiŽnten die door bidteams zijn afgeholpen van enkele vervelende of minder vervelende ziektes. De dokters roepen gelovigen via hun website op waarop onder andere staat te lezen: "Healing Rooms zijn plaatsen waar mensen kunnen komen voor genezing. Bent u ziek of heeft u problemen? Wij willen graag met een team voor u bidden."

De Landelijke Huisartsen Verengiging LHV reageert met 'dit kan en dit mag niet'. De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg zegt: 'Ik vind het te veroordelen, niet kunnen en uitermate zorgelijk.' Maar de Inspectie voor de Volksgezondheid zegt niet te kunnen ingrijpen zolang de artsen hun patiŽnten niet van de reguliere zorg afhouden.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 May, 2010 en 4907 keer gelezen.Reageer op dit bericht: