Wit Russische holebi's aangevallen door de politie.In Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, heeft de politie vandaag met geweld een einde gemaakt aan een Gay Pride Parade. Ze sloegen de deelnemers en hielden tientallen personen aan.

30 mensen liepen mee in de stoet om aandacht te vragen voor de homofobe houding van het land. Met een grote regenboogvlag kwamen ze amper driehonderd meter ver voor de politie op hardhandige manier ingreep. Daarbij werden de deelnemers geslagen en aangehouden. De politie trad ook op tegen betogers die met eieren gooide naar de Russische holebi's.

Het stadsbestuur had de holebi optocht verboden omdat er in een straal van 200 meter binnen voetgangers-oversteekplaatsen en metro-uitgangen geen openbare bijeenkomsten mogen plaatsvinden. En ook al is homoseksualiteit sinds 1994 niet meer strafbaar toch is Wit-Rusland alles behalve holebi-vriendelijk. Homomagazines, bijeenkomsten en demonstrarties zijn verboden.

De voormalige Sovjetrepubliek wordt beleid door ‘de laatste dictator van Europa’, Aljaksandr Lukaschenka, die in 2004 beweerde dat Duitsland drugs en homoseksualiteit in zijn land zouden verspreiden.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Groep holebi's aangevallen in Lithouwen.
15 Mei: 35.000 holebi's min afwezigen in Brussel waaronder vele politici.
Waar zitten toch die Belgische homo's op noppen?
Kinderen vaker enige overlevende bij vliegtuig crash.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 May, 2010 en 3220 keer gelezen.Reageer op dit bericht: