Hond eten is krachtvoer voor astronauten.Yang Liwei, de eerste Chinees in de ruimte, schreef in zijn recente autobiografie dat hondenvlees deel uitmaakte van het speciale dieet voor astronauten in voorbereiding op ruimtemissies.

Het gaat daarbij niet om het eten van hondenvoeding maar over het eten van de hond zelf. De dierenrechtenorganisatie Animals Asia reageerde al misnoegd op de onthullingen van Yang.

Woordvoerster Irene Feng van de dierenrechtenorganisatie zegt: Er zijn zeer veel gezondheidsrisico's verbonden aan het kweken, slachten en eten van honden. Ik hoop dat ons nationale ruimtevaartteam dat in het achterhoofd houdt. Een aantal ziektes kan resulteren uit het eten van hondenvlees, zoals cholera, hondsdolheid en trichinella-infecties. We menen ook dat door teams van hondendoders cyaankali gebruikt wordt om de honden te vergiftigen", klinkt het.

Daarnaast is Feng van mening dat het ruimtevaartprogramma in overweging moet nemen dat hondenmarkten verschrikkelijk wreed zijn. De honden maken er volgens haar dagen van verschrikking door alvorens een brutale en vreselijke dood te sterven.

Het eten van hondenvlees is al eeuwen wijdverspreid in China, vooral in de landelijke gebieden, ondanks recente maatregelen van de Chinese regering om de praktijken te ontmoedigen.


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 13 May, 2010 en 4848 keer gelezen.Reageer op dit bericht: