Nieuwe Britse conservatieve premier zeer goed voor holebi's.Groot-BrittanniŰ: David Cameron is de nieuwe Britse premier. De leider van de Conservatieven maakt daarmee een einde aan dertien jaar Labourregering. Voor Britse homo's en lesbiennes ziet het er ondanks een conservatieve leider niet slecht uit.

De Britse holebi gemeenschap verwacht dat Cameron de meest homovriendelijke conservatieve premier in de Britse geschiedenis zal worden, en dat ondanks het feit dat vele van zijn partijgenoten homofoob zijn.

In het begin van deze eeuw was Cameron nog tegen gelijke rechten voor homo's en lesbiennes en wilde hij niets weten over adoptie door homo en lesbische koppels. Maar later draaide hij bij en gaf hij zelfs drie interviews aan homo magazines waarin hij zijn ommezwaai verklaarde.

Cameron is nu vˇˇr homo-adoptie, wil het verbod om homo's bloed te laten doneren opheffen en wil homofobie op de Britse scholen streng aanpakken. De kersvers gekozen nieuwe Britse premier aanvaarde dinsdagavond de uitnodiging van koningin Elizabeth II om een nieuwe regering te vormen. De Conservatieven willen een coalitie vormen met de kleinere Liberaal-Democraten van Nick Clegg. Dit zal de eerste Britse coalitieregering zijn in tientallen jaren.

Een kleine greep uit ons overige (holebi & hetero) nieuws:
Kinderen vaker enige overlevende bij vliegtuig crash.
Cynthia Nixon voor het eerst open over haar lesbische relatie.
Dader die homo tiener onthoofde in Puerto Rico en in brand stak krijgt...
Groep homo's en lesbiennes aangevallen.
Twee exen van overleden zangeres Yasmine vormen een koppel.
Soort leeft al miljoen jaar door vrouwtjes die geen mannetje nodig hebben
Meer Holebi & Hetero Nieuws: Klik hier.

Bron: Expreszo.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 May, 2010 en 4453 keer gelezen.Reageer op dit bericht: