Deze week in Knack-Weekend een heus holebi-dossier.Naar aanleiding van de Belgian Pride (Gay Pride Parade) die op 15 mei door Brussel trekt brengt Knack Weekend deze week een heus holebidossier.

Omdat dergelijke manifestaties steeds meer aandacht krijgen in de media, en omdat het ook een steeds grotere publiekstrekker is geworden, dat veel toeristen trekt, besteedt Knack Weekend extra aandacht aan homo's, lesbiennes en biseksuelen in Vlaanderen.

Knack Weekend stelt zich vragen als: "Hoe is het met de adoptieprocedure voor homo's en lesbiennes gesteld?" en "Hebben alle homomannen een beste vriendin?". Je vindt in het dossier ook een overzicht van de belangrijkste Europese Pridefestiviteiten.

De organisatoren van de Belgian Pride hopen ruim twintigduizend holebi's en sympatisanten naar Brussel te trekken. De Belgische Gaypride viert dit jaar haar 15de verjaardag en daarom duurt het feest dit jaar drie dagen met als einddag de holebi-optocht. Het thema voor dit jaar is: Pride 4 Every 1. De eisen van dit jaar zijn: - Daadkracht bij het realiseren van de brede EU-Kaderrichtlijn over antidiscriminatie. - Politieke moed voor het wegwerken van de lacunes in de wetgeving over homo en lesbisch ouderschap. - Strijd tegen genderstereotypen.

De nieuwe Knack Weekend met de holebi editie is te koop vanaf 12 mei.

Extra info Gay Pride: Klik hier.

Website Belgische Gay Pride: Klik hier.

Een kleine greep uit ons overige (holebi & hetero) nieuws:
Homo Lesbisch Biseksueel? kom op 21 mei naar Brugge.
Verslaafde New Yorkse heeft popcornlong.
OfficiŽle cijfers homofobie in Belgiť wijzen op onderrapportering.
Cynthia Nixon voor het eerst open over haar lesbische relatie.
Nederland: Homo bij homomonument mishandeld.
Soort leeft al miljoen jaar door vrouwtjes die geen mannetje nodig hebben
De nieuwe ZiZo (holebi-zine) is weer uit.
Nieuw: Uit de Kast op ned 3, homo's en lesbiennes op Tv.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: knack.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 May, 2010 en 3498 keer gelezen.Reageer op dit bericht: