Verslaafde New Yorkse heeft popcornlong door teveel popcorn.New York: Als gevolg van een jarenlange verslaving aan het eten van popcorn heeft een vrouw een blijvend longprobleem opgelopen. De New Yorkse was 16 jaar verslaafd aan popcorn en at tussen 1991 en 2007 twee tot drie zakken Act II Lite microwave popcorn - met botersmaak door het gebruik van diacetyl - per dag.

Eerder zouden werknemers die popcorn verpakten voor de firma ConAgra Foods ook al een popcornlong hebben ontwikkeld. Het gaat daarbij om een obstructie in de luchtwegen waarop medicatie geen vat heeft. Het zou worden veroorzaakt door een te extreme opname van diacetyl. De voedselgigant dumpte dit in 2007 al uit haar recept.

De vrouw die zestien jaar lang dagelijks twee tot drie zakken popcorn at werd vorige maand gediagnosticeerd met een popcornlong. Ze moet nu aan de zuurstoftank en heeft vermoedelijk snel een longtransplantatie nodig om te overleven. Het mag duidelijk zijn dat het gezegde: 'dat overdaad schadelijk is' waar is.

Een kleine greep uit ons overige (holebi & hetero) nieuws:
Thomas Berge mag niet op cover L'Homo.
Homo tiener wreed vermoord.
Filmfestival van Cannes lanceert Roze Palm.
Extreem homofoob huurt homo toyboy voor vakantie.
Groep homo's en lesbiennes aangevallen in Litouwen.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 10 May, 2010 en 5510 keer gelezen.Reageer op dit bericht: