Litouwen: Holebiís binnenshuis gestuurd voor het imago van het land.Litouwen. Een rechtbank in Litouwen heeft de jaarlijkse Pride die zaterdag zou doorgaan in de hoofdstad Vilnius verboden. De reden die de rechtbank hiervoor opgeeft is de veiligheid van de deelnemers van de Pride.

De rechtbank zegt dat er te veel extremistische en conservatieve groeperingen zullen proberen de Pride te dwarsbomen en dat brengt groot gevaar mee voor homoís en lesbiennes. De rechtbank zei: ďWiens fout zou het zijn als er gewonden vallen? Het kan er nu op lijken dat we homofobisch zijn, maar ik weet niet of beelden met geweld ons een beter imago geven.Ē

Dit betekent dat de amokmakers de straat op mogen, maar de deelnemers van de Pride niet. De verwachting is dat de organisatoren van de Pride niet zullen inbinden en de Pride willen laten doorgaan.

De beslissing van de rechtbank stuit op heel wat kritiek, onder andere van de presidente van Litouwen, Dalia Grybauskaite, van de organisatoren en van Amnesty International.

Eerder kon je bij ons lezen:
EU contra Litouwen over anti-holebi wetten.
Litouws parlement legt spreekverbod op over holebiís.
Een kleine greep uit ons overige (holebi & hetero) nieuws:
Biseksuele agente klaagt lesbische collega's aan.
Soort leeft al miljoen jaar door vrouwtjes die geen mannetje nodig hebben
Muzieklerares krijgt spreekverbod omdat ze lesbisch is.
Boy George komt naar ons land.
Nieuw: Uit de Kast op ned 3, homo's en lesbiennes op Tv.
Wat zijn penis over zijn persoonlijkheid vertelt.
Meer nieuws: Klik hier.

Bron: Holebi.info en Deutsche Welle

Dit bericht is gepost op 07 May, 2010 en 2648 keer gelezen.Reageer op dit bericht: