Nieuw: Uit de Kast op ned 3, homo's en lesbiennes op Tv.Woensdag 26 mei is de start van Uit de Kast, een holebi programma waarin jonge homo's en lesbiennes worden gevolgd bij hun coming out. Hoe reageren hun vrienden? familie en collega's?

Presentator van Uit de Kast is niemand minder dan Arie Boomsma (foto). In de kick off uitzending van 26 mei is er het verhaal van de 23-jarige Odin, een fervent honkballer met een grote vriendenkring. Odin draait als DJ op feestjes en houdt van harcore house, daarnaast houdt hij ook van jongens maar dat weet nog bijna niemand. Hij wil het graag vertellen aan zijn vriendengroepen van honkbal en hardcore feesten.

Het onderwerp homo zijn komt regelmatig voor in de kleedkamer van de honkbalclub, maar ook tijdens feestjes met zijn vrienden komt het onderwerp vaak ter sprake, maar dan als onderwerp van een grap. Laatst hoorde Odin nog een gesprek tussen enkele van zijn vrienden. Het ging weer over homo's. "Die moeten allemaal dood", was de uitkomst van het gesprek. Odin stond erbij maar zei niets waarop hij verward en verdrietig naar huis ging. Daar baalt hij behoorlijk van. Het is dan ook tijd om er vooruit te komen. "Ik ben homo. Take it or leave it!

Het liefst wil Odin het aan iedereen tegelijk vertellen. Samen met Boomsma stippelt hij een strategie uit. Eerst vertelt hij het op de training van zijn honkbalmaten. Daarna organiseert Odin een groot feest voor al zijn hardcore vrienden. Daar zal hij het gaan vertellen. Hoe gaan ze reageren?

Homo of lesbisch zijn blijft bij de meeste Nederlandse maar ook Vlaamse jongeren nog een taboe. En dit terwijl uit studies blijkt dat een groot percentage van die jongeren homo, lesbisch of biseksueel is.

KRO's Uit de Kast is een multimediaal platform voor jonge homo's, lesbiennes en hun omgeving om openheid en discussie over homoseksualiteit te stimuleren. Zelf ziet Boomsma de noodzaak van een platform voor deze groep jongeren: "De homo-emancipatie is echt nog niet voltooid. Er heerst soms nog een tamelijk harde opstelling over homoseksualiteit."

Vanaf 26 mei is het programma te zien op televisie en online via de website van de KRO Klik hier.

KRO's Uit de Kast. - 26 mei Ned.3. - 21.25 uur. - Eerste aflevering.

Eerder kon je bij ons lezen:
Hoe kom je het best uit de kast als homo of lesbi?
Een kleine greep uit ons ander (holebi & hetero) nieuws:
Linda lanceert tweede editie van L Homo.
Slovaakse regeringspartij spuwt op homo's en lesbiennes.
Wat zijn penis over zijn persoonlijkheid vertelt.
President stelt veto maar homohuwelijk komt er wél.
Bed is geen seksplek meer.
Eerste homo in Amerikaanse strip.
Agenten mogen geen grote penis hebben.
André van Duin vervangt Paul de Leeuw.
Meer Up to Date holebi & hetero nieuws: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 May, 2010 en 3572 keer gelezen.Reageer op dit bericht: