Muzieklerares krijgt spreekverbod omdat ze lesbisch is.Vancouver, Canada. Lisa Reimer (foto), een muziekleerkracht in Vancouver, Canada, zegt dat ze op straat werd gezet nadat de school ontdekte dat ze lesbisch is en dat haar partner juist bevallen is.

De Little Flower Academy, een onafhankelijke katholieke school, wil haar geen ouderlijke rechten toekennen en gaven haar het bevel om te zwijgen over haar familie. Dit gebeurde wanneer ze hen het nieuws van hun kindje vertelde in december.

Ze kreeg spreekverbod opgelegd over haar partner en haar baby, zowel tegenover de studenten als tegenover de ouders en de andere leerkrachten omdat er anders een echte heksenjacht zou geopend worden.

Sinds maandag moet ze van thuis uit werken, omdat er ouders zijn die hun beklag hebben gedaan over haar seksuele geaardheid. Haar contract loopt nog tot juni, maar haar lessen werden geannuleerd. Ze mag van thuis uit papieren verbeteren. Tegen de leerlingen is gezegd dat ze thuis is wegens persoonlijke redenen. de leerkracht stelt zich dan ook de vraag hoe homo en lesbische studenten zich moeten voelen op een school als deze.

Reimers wordt gesteund door de ‘Vancouver Elementary School Teachers’ en zou in september in een andere school aan de slag kunnen. De Little Flower Academy ontkent alles. In een verklaring zeggen dat ze thuis is op ouderschapsverlof. De voorzitter van de schoolraad, Celso Boscariol, zou toch de moeite doen om een kijkje te nemen naar haar klachten.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 April, 2010 en 2984 keer gelezen.Reageer op dit bericht: