Scheiding voor acteur Richard Chamberlain.Dat acteur Richard Chamberlain homo is, wist iedereen. De ondertussen 76-jarige ster verklaarde dat in zijn autobiografie, dat in 2003 verscheen. Daarin vertelde hij al jaren met een vriend samen te leven.

Die man is Martin Rabbeth, 56, een acteur en producer met wie Chamberlain in 1984 in het huwelijk trad. Tot nu, want het koppel gaat na een relatie van 38 jaar uiteen. "Het boterde al een tijdje niet meer", aldus een gezamenlijke vriend. "Richard is een volbloed acteur die zolang mogelijk wil doorgaan en hunkert naar een laatste grote rol om zijn carrière te beëindigen. Vroeger zorgde Martin, die tevens zijn manager was, voor de rollen. Maar de twee wonen al sinds mensenheugenis op Hawaï, en contacten met Hollywood en Broadway zijn van ginds natuurlik moeilijk te leggen of te onderhouden."

En daarom verhuisde Chamberlain recent naar New York, zijn geliefde in Hawaï achterlatend. Rabbett zal er vast ook niet lang meer wonen, want hun droomhuis op de eilandengroep staat te koop voor een niet onaardige 17 miljoen euro. Wat de boel toch een beetje compliceert, zo blijkt is het feit dat hun eigendoom is gedeeld. Het gaat daarbij om vele miljoenen en sommigen zijn bang dat dit het begin is van een lange juridische strijd.

Chamberlain werd bekend als Dr. Kildare in de gelijknamige reeks. Verder had hij nog hoofdrollen in Shogun en vertolkte hij de rol van priester Ralph in de bij ons ooit razend populaire minireeks De Doornvogels.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 April, 2010 en 10741 keer gelezen.Reageer op dit bericht: