Boete voor weigeren blinde man met homo-hetero hond.Australiť: Een Thais restaurant krijgt een gepeperde rekening van 1.500 dollar (iets meer dan 1.000 euro) en moet een brief met excuses sturen omdat ze een blinde man de toegang weigerde tot het restaurant.

De weigering tot toegang had niet met de blinde man zelf te maken, maar wel met zijn geleidehond. Het brave beestje werd verkeerdelijk aanzien als homoseksuele hond. Of hoe een Babylonische spraakverwarring tot een hoop ellende kan leiden. De 57-jarige blinde man dacht eens te genieten van een lekkere thaise maaltijd, en stelde zijn viervoeter Nudge voor als zijn geleidehond (guide dog).

Het personeel van het restaurant begreep echter dat het om een homoseksuele hond ('gay dog') ging, en maande hond en baasje aan om zo snel mogelijk het pand te verlaten. "Wij dachten dat Nudge een gewone hond was die was gecastreerd om homohond te worden," probeerden de eigenaars van het Thaise restaurant zich nog te verdedigen voor de rechtbank. De rechters waren niet onder de indruk en legde een boete van 1.500 dollar op, het restaurant moet ook zijn excuses aanbieden aan de blinde man.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 April, 2010 en 4369 keer gelezen.Reageer op dit bericht: