Zangeres Beth Ditto lanceert speciale kledinglijn.Beth Ditto, zangeres van de Amerikaanse popgroep Gossip en openlijk lesbisch, kwam vorig jaar met een eerste collectie voor de Britse modeketen voor een maatje meer Evans. Omdat die toen met veel enthousiasme werd onthaald, waagt de plus-size fashionista zich nu aan een tweede lijn.

"Ik liet me inspireren door de Victoriaanse periode en heb dit gemengd met punk uit de jaren '80. In sommige stukken zie je ook invloeden uit de fourties." Beth Ditto draagt zelf maat 46, daarom zegt ze zelf te beseffen hoe belangrijk het is voor dikkere vrouwen om creatief te zijn met mode om hun figuur te flatteren.

Ditto trekt zich zelf niets aan van het huidige schoonheidsideaal en draagt op het podium graag strakke en onthullende jurkjes, bovendien scheert ze nooit haar okselhaar en gebruikt ze nooit parfum. "Ik snap niet wanneer dikke vrouwen zeggen dat ze zich verraden voelen door de modewereld. Vrouwen maken zichzelf heel wat wijs over wat ze wel of niet kunnen dragen. Zo maak je van jezelf een slachtoffer," aldus de extravagante zangeres.

Ze is de enige vrouw met een maatje meer die al gekleed werd door topdesigners als Karl Lagerfeld. Naar eigen zeggen maakt Ditto al jarenlang haar eigen outfits. "Mijn moeder leerde me hoe zelf mijn jeans te maken. Ik woonde in Arkansas in Amerika, een gebied dat tien jaar achter loopt op vlak van mode."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 April, 2010 en 6670 keer gelezen.Reageer op dit bericht: