Ku Klux Klan wint rechtszaak wegens discriminatie.De Ku Klux Klan, een Amerikaanse racistische groepering diende recent een klacht in tegen de Amerikaanse staat Missouri wegens discriminatie. De Klan leden mochten namelijk geen picknick houden op een historische site.

De federale rechter gaf de Ku Klux Klan gelijk en verplichte de staat om de picknick toe te laten. Frank Ancona diende de klacht in. Volgens hem werd zijn organisatie anders behandeld dan anderen die een picknick willen houden in Ford Davidson, een historische oorlogssite.

De KKK moest integenstelling tot andere organisaties een schriftelijke aanvraag indienen en kregen een njet. Er zijn wel financiŽle verplichtingen verbonden aan het houden van een picknick op de site. Het is niet duidelijk of de KKK die aankan waardoor er een kans bestaat dat het feestje alsnog niet doorgaat.

In 1864 vochten de noordelijke en zuidelijke troepen een veldslag uit in Fort Davidson. Meer dan 1.500 soldaten kwamen toen om het leven.

De Ku Klux Klan bestaat uit blanke Amerikanen die zeer racistisch en homofobisch zijn. Verder zijn ze ook antisemitisch, anti-katholiek en anticommunistisch. De eerste KKK kreeg grote aanhang in de Zuidelijke staten van de VS als blanke reactie tegen de afschaffing van de slavernij aan het eind van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze zijn bekend van hun vele gewelddadige aanvallen tegen zwarten en homo's, en bekend van het in brand steken van grote witte kruisen en het dragen van witte gewaden met puntmutskappen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 April, 2010 en 8614 keer gelezen.Reageer op dit bericht: