Vlaams Kamerlid wil meer politie-aandacht voor homofobie bij radicale moslims.Sp.a-Kamerlid Bruno Tuybens wil dat de politie meer aandacht besteedt aan homofobie bij fundamentalistische moslims. "De groeiende afkeer van homo's en lesbiennes bij radicale moslims in ons land is een grote bezorgdheid. De politie heeft een belangrijke rol te spelen, ook op het vlak van preventie", zegt hij.

Volgens Tuybens spuien alsmaar meer islamitische websites "verwerpelijke opvattingen over homofilie". "Het is uiteraard een bijzonder complexe materie, waarop we multidisciplinair moeten reageren", legt hij uit. "Het onderwijs moet meer aandacht hebben voor seksuele diversiteit. Daarnaast heeft ook de politie een heel belangrijke rol te spelen, niet alleen op het vlak van repressie, wanneer misdrijven plaatsvinden, maar ook op het vlak van preventie."

In antwoord op een parlementaire vraag van Tuybens, zei minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) dat in de opleidingsprogramma's van de politie de specifieke problematiek van discriminatie, waaronder homofobie, aan bod komt. Bovendien is er binnen de dienst Gelijkheid en Diversiteit van de federale politie een kenniscentrum waarin expertise en kennis verzameld worden over onder meer homoseksuele geaardheid en homofobie. Politiemensen worden aangemoedigd om homofobe misdrijven te registreren.

Toch vraagt Tuybens de federale regering meer aandacht te besteden aan en te investeren in de politieopleiding rond deze problematiek. "Absolute zorg dient besteed te worden aan de holebi's in de moslimgemeenschappen zelf. Die mensen zitten uiteraard in een zeer gestigmatiseerde situatie en lopen bijeenkomsten die worden georganiseerd letterlijk langs de zijdeur binnen."


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 March, 2010 en 3088 keer gelezen.Reageer op dit bericht: