Uniek: Amerikaanse homo soldaten beter beschermd.Verenigde Staten: Vanaf nu zullen Amerikaanse homo en lesbische soldaten volgens een verordening van minister van Defensie Robert Gates beter tegen discriminatie beschermd worden. Wie een "geoute homoseksuele" soldaat uit het leger wil ontslaan, moet daartoe voortaan toestemming krijgen van een generaal.

Dit is een grote stap vooruit gezien het feit dat holebi's niet openlijk mogen uitkomen voor hun geaardheid en het feit dat ze ontslagen worden als het uitkomt.

Soldaten, die een collega openlijk als homoseksueel aanwijzen, moeten dit onder eed verklaren. En als vrouwelijke of mannelijke soldaten hun seksuele geaardheid tegenover psychologen of geestelijken bekennen, mag dat in de toekomst niet meer tegen hen gebruikt worden. Zo staat vermeld in de gepubliceerde nieuwe richtlijnen van het Pentagon.

De nieuwe regelgeving is een tussentijdse oplossing, in afwachting dat het parlement een nieuwe wet over de omgang met homo's en lesbiennes in het leger heeft gestemd. Daarbij gaat het om de wijziging van de bijna 20 jaar geldende regeling "Don't Ask-Don't Tell" (Vraag niets-Zeg niets), die homoseksuele militairen verbiedt zich te outen en ze ontslaat wanneer het uitkomt.

Ruim 13.500 Amerikaanse vrouwelijke en mannelijke soldaten werden uit het Amerikaanse leger gezet nadat bekend werd dat ze homo of lesbisch waren. President Barack Obama had al herhaaldelijk een verandering van de geldende regelgeving toegezegd.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 March, 2010 en 4617 keer gelezen.Reageer op dit bericht: