Rellen over tongzoenende Amerikaanse Jezus en Judas.Texas: Voor de inwoners van Stephenville, Texas, wordt het allemaal een beetje teveel. Dit stadje staat bekend als de ‘Cowboy Capital of the World’. Nu is er een probleem gerezen, omdat de ‘Tarleton State University’ een toneelstuk zal opvoeren tijdens het paasweekend, waarin Jezus een homo is. Het toneelstuk is “Chorpus Christi” van Terrence McNally.

De toneelspelers die Jezus en Judas spelen zullen elkaar tongzoenen. Verder zijn er twee apostelen die homo zijn en een homohuwelijk aangaan, is Jozef een alcoholicus die door zijn dronkenschap Maria afslaat. Wanneer Jezus gekruisigd wordt, hangt er een bord boven zijn hoofd waarop staat “King of Queers”, wat betekent koning van de homo’s.

De plaatselijke bevolking vindt dit allemaal te ver gaan en wil dat dit toneelstuk niet doorgaat, zeker niet rond paastijd. Wanneer dit wel zal doorgaan, zullen de plaatselijke cowboys laten zien waar zij voor staan en zijn er rellen beloofd. 50 veiligheidsagenten zullen van dienst zijn, om alles in goede banen te leiden op de universiteit en de veiligheid te garanderen.

De studenten noemen dit theaterstuk kunst en zijn beschermd volgens het eerste amendement.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerikaans Aartsbisschop verbiedt toneelstuk over homoseksualiteit en religie.
Oostenrijk: Holebi-kindertoneelstuk Koning en Koning onder vuur.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 March, 2010 en 3191 keer gelezen.Reageer op dit bericht: