Brits Bed and Breakfast geeft geen toegang aan homokoppel.Groot-Brittannië. Een homokoppel, de 62jarige Michael Black en de 56jarige John Morgan (foto), kregen geen toegang tot de “Swiss B&B” in Cookham, Berkshire, omdat ze een homokoppel zijn.

Na deze weigering contacteerden het homo koppel de politie. De politie boekt dit als een homofobische daad. De eigenares van het B&B hotel, Susanne Wilkinson, bevestigde dat ze hen wandelen stuurde omdat ze homoseksueel zijn.

Het homokoppel bedankt al diegenen die hen steunden, die hen een mail stuurden waarin ze gratis B&B aangeboden kregen. Michael Black zei: “Het is echt ontroerend hoe mensen die ze helemaal niet kennen hen steunen. Het enige wat deze mensen weten over hen, is wat ze lezen. Deze mensen beseffen dat hen onrecht is aangedaan. Dat is het positieve dat uit deze hele toestand voortkomt. B&B eigenaars staan niet boven de wet die discriminatie op basis van seksuele geaardheid verbiedt.” Deze wet bestaat van 2006.

Mevrouw Wilkinson verklaart dat volgens haar geloof een man het bed niet mag delen met een andere man en ze heeft het koppel daarover ingelicht. Ze zei: “Ik zie niet in waarom ik mijn ideeën en geloof moet veranderen, omdat de regering vindt dat ik dat moet doen.” Ze zouden nu ook dreigbrieven krijgen en een 900 mails, waarvan de helft bedreigend is.

Een woordvoerder van de politie zegt dat er geen criminele feiten zijn gebeurd en er dus geen politieonderzoek zal volgen. Het homokoppel kreeg wel het advies om een burgerlijke aanklacht in te dienen tegen de eigenaars van het B&B.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 March, 2010 en 2725 keer gelezen.Reageer op dit bericht: