MensenZoo maakt komaf met hokjes denken.Groningen, Nederland: Een dierentuin kennen we allemaal. Maar een MensenZoo, dat is weer iets nieuws onder de zon van onze noorderburen. De expostie MensenZoo wil mensen op een speelse manier bewust maken van vooroordelen.

In de mensenZoo zitten alle mensen in hun eigen hokje en zal tijdens het Bevrijdingsfestival in het Groningse Stadspark te zien zijn. MensenZoo gaat in op het hokjesdenken waar we vrijwel allemaal last van hebben.Bijvoorbeeld: Nederlanders zijn gierig, Belgen zijn dom, gehandicapten zijn zielig, moslims zijn terroristen en alle zakenvrouwen gaan over lijken.

In de menselijke dierentuin van Mensenzoo zitten ze allemaal in hun eigen hokje: de ex-gedetineerde, de homo en de moslima, de bijstandsmoeder en de zakenvrouw. Voor hun neus een bordje met daarop de vooroordelen over hun soort.

MensenZoo wil op een luchtige manier de vooroordelen bij mensen wegnemen. In tegenstelling tot dieren in de dierentuin praten ze hier gewoon terug. En dat kan confronterend zijn. MensenZoo is georganiseerd door Lentis, Humanitas en Zorgbelang.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 March, 2010 en 3200 keer gelezen.Reageer op dit bericht: