Homo's in films mag als ze op het einde maar hetero worden.De wet rond homo's in Maleisische films is aangepast. Herenliefde mág vanaf nu maar op het einde moet iedereen weer gewoon heteroseksueel zijn. Gek? tja, dat wél, maar volgens Ahmad Puad Onah, voorzitter van de Maleisische Film Producers' Association is het een grote stap vooruit, vroeger was er een totale censuur klinkt het.

Homo filmscénes het kan vanaf nu in de strenge Aziatische moslimstaat op voorwaarde dat er een boodschap in de film zit, namelijk dat de homo's die in de film voorkomen op het einde hetero worden of dat ze op zijn minst op het einde van de film berouw tonen over hun homoseksuele escapades.

Toch is dit een stap vooruit, omdat tot nog toe dergelijke passages uit boeken en films gebannen werden. De moslimstaat zag ze als "schadelijk voor de morele waarden of religieuze gevoelens". De censuur wordt opgeheven, maar er is dus een serieuze 'maar'. "We moeten het goede laten overwinnen op het kwade", legt Puad Onah uit.

Volgens Onah komt er meer vrijheid van expressie komt voor filmmakers, maar er magnog altijd niet gekust worden, mogen ook de kleren niet uit en worden obscene scènes geweerd.

Ook illegale racewedstrijden mogen voortaan gefilmd worden. De plaatselijke film 'V3 Road Gangster' mocht worden getoond in de cinemazalen omdat de racers ofwel stierven ofwel gevat werden door de politie. Zelfs een film over een travestiet passeerde de censuurcommissie en zal in mei in de zalen komen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 March, 2010 en 3254 keer gelezen.Reageer op dit bericht: