Negende land waar homo's en lesbi's mogen trouwen weldra een feit.Nepal gaat het huwelijk openstellen voor homo's en lesbiennes. De openstelling maakt deel uit van een nieuwe grondwet die in mei van kracht zal worden. Nepal is daarmee het negende land ter wereld dat het huwelijk opensteld voor homo's en lesbiennes.

De openstelling van het huwelijk voor homo en lesbische koppels is het gevolg van de uitspraak van het Hooggerechtshof in 2008, daarin werd bepaald dat homo's en lesbiennes dezelfde burgerrechten hebben als de andere inwoners van het land en dat de wetgeving daarop dient te worden aangepast.

Vermoedelijk zal de openstelling van het huwelijk niet alleen emancipatoire doelen hebben, het kan ook een impuls geven aan het toerisme van het land.

Sunil Babu Pant (foto), het enige openlijk homoseksuele parlementslid van AziŽ, heeft zelfs een reisbureau opgericht dat zich speciaal richt op Ďroze reizení om daarmee te profiteren van vermogende homotoeristen met huwelijksplannen. Hij ziet daarbij een gat in de markt omdat Nepal met zijn liberale wetgeving zich goed kan onderscheiden van de omringende landen die niet bekend staan als homovriendelijke landen.

Er zijn nu negen landen ter wereld waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. Deze landen zijn: BelgiŽ, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zuid-Afrika, Canada, Zweden, Portugal en Nepal. In de Verenigde Staten mag men enkel trouwen in de staten: Massachusetts, Iowa, Vermont, Connecticut, New Hampshire en Washington.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 March, 2010 en 3107 keer gelezen.Reageer op dit bericht: