4 bekende Amerikaanse dames winnen Roze Tv prijzen.In de Verenigde Staten zijn de Roze televisie prijzen uitgereikt aan bekende Amerikanen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de homo en lesbische emancipatie.

Openlijke lesbienne actrice Cynthia Nixon, bekend van o.a Sex and the City, kreeg een speciale prijs voor haar voortrekkersrol. De actrice pleit al heel lang voor een opgesteld burgerlijk huwelijk in de Verenigde Staten, naar Nederlands voorbeeld.

Cynthia's serie Brothers & Sisters kreeg de prijs voor Beste dramaserie met een homo/lesbische verhaallijn.

De andere prijzen waren voor: Acrice Sigourney Weaver, ze kreeg de prijs voor beste miniserie voor haar rol in de serie for bobby waarin ze een moeder speelt die het in de jaren zeventig erg moeilijk heeft met de homoseksualiteit van haar zoon.

Oprah Winfrey kreeg dan weer een prijs voor een uitzending waarin ze openlijke lesbische komoiek Ellen DeGeneres en haar echtgenote Portia de Rossi op bezoek had.

Joy Behar, co-host van de vrouwentalkshow The View, kreeg een prijs voor Uitmuntendheid in de media, omdat ze altijd opkomt voor holebi's in het praatprogramma.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 March, 2010 en 3186 keer gelezen.Reageer op dit bericht: