Amerikaanse kleuter geweigerd op school wegens lesbische ouders.Denver. Een kleuter uit Denver wordt geweigerd aan de lagere school “Sacred Heart of Jesus Catholic School” in Boulder, Colorado, aldus ABC7 news van Denver.

De katholieke school leert de studentjes dat een huwelijk enkel kan tussen een man en een vrouw en de ouders volgen dit geloof niet, want het is een koppel van hetzelfde geslacht. Het koppel heeft 2 kinderen. Hun oudste kind mocht er naar de kleuterschool, maar moet voor de lagere school een andere school zoeken. Hun jongste kindje mag er naar de peuterklas, maar niet naar de kleuterklas. Dit is de beslissing van de aartsbisschop.

Mensen van het dorp van 23.000 inwoners protesteerden aan de Sacred Heart of Jesus Church. Ze hielden plakkaten vast waarop stond dat God iedereen liefheeft. Er wordt nog meer protest verwacht.

Het bisdom en de scholengroep vinden dat wanneer je openlijk ervoor kiest om niet volgens de moraal van de kerk te leven, dat je de kinderen de kans op katholiek onderwijs wegneemt. Kinderen zouden in de war geraken door de lessen die ze op school krijgen en de tegenoverstelling thuis.

Niet alle parochianen gaan hiermee akkoord. Volgens verschillende parochianen moet de katholieke kerk aanleren dat aanvaarding en verdraagzaamheid belangrijk zijn. Dit is hier zeker geen voorbeeld van.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 March, 2010 en 3137 keer gelezen.Reageer op dit bericht: