Ludovic en Jurgen uit Mijn Restaurant zwichten onder politieke druk.Enkele dagen geleden kon je bij ons al lezen over Ludovic & Jurgen, het homo duo uit het vtm-programma 'Mijn Restaurant' dat ongewild voor een taalrel zorgde met de naam van hun nieuwe restaurant. Het duo had voor 'Les Deux' gekozen maar dat was niet naar de zin van het Vlaamsgezinde Halle.

Inmiddels blijkt dat Ludovic en Jurgen zijn gezwicht onder de politieke druk die er ontstond n.a.v hun naamskeuze van het restaurant in het Vlaamsgezinde Halle en hebben de twee besloten de naam van hun restaurant te veranderen. Wat de nieuwe naam zal worden is nog niet bekend.

Ook in de vtm-jury was men het niet helemaal eens met de naam. Jurylid Dirk De Prins wees eerder op de dubbele betekenis van de uitdrukking en naams keuze Les Deux ('de ballen'). Burgemeester Dirk Pieters van Halle (CD&V/N-VA) zou het homo duo hebben overtuigd om de naam te veranderen.

"We houden rekening met de mening van het stadsbestuur. Omdat we ons vestigen in een Vlaamse stad zullen we kiezen voor een Vlaamse naam", aldus Jurgen.

Maar het schepencollege van de gemeente Halle ontkent dat er politieke druk werd uitgeoefend om de naam te veranderen. "Er werd wel gevraagd rekening te houden met het Vlaams manifest dat de stad ondertekende en dat respect vraagt voor het Vlaams karakter van de stad Halle. Het is een vraag die aan alle handelaars en bedrijven die zich in Halle komen vestigen gesteld wordt", klinkt het in een communiqué. Mee praten over dit onderwerp: Klik hier.

Meer nieuws: Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo-duo zorgt voor taalrel in Mijn Restaurant.

Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 11 March, 2010 en 4170 keer gelezen.Reageer op dit bericht: