Tom Lanoye over de Nederlandse homo hostie-zaak.Vlaams auteur en cabaretier Tom Lanoye laat weten dat hij de 'hostie-rel' in Nederland beschouwt als onzin. Dit zei hij ter gelegenheid van de voorstelling in Woest, waarmee hij deze weken door de Nederlandse theaters trekt.

Bij onze noorderburen zijn er al een tijdje problemen met holebi's en de kerk. Het begon toen een priester een hostie weigerde aan een prins carnaval omdat die homo is. Daarop volgden enkele protesten vanuit de Nederlandse holebi beweging. Een priester weigerde een hele kerk de communie te geven andere zien er geen graten in en geven de hostie aan iedereen.

Lanoye zegt dat hij in zijn show niet wil ingaan op actuele thema's. "Verwacht dus geen solidariteitsverklaring met de homoseksuele Brabantse prins carnaval die geen hostie krijgt tijdens de eredienst. Dat mogen religies zelf uitmaken. Het 'homohuwelijk' is wel een recht waar we voor moeten strijden. Maar de katholieke kerk mag zijn eigen spelregels bepalen als het om hosties gaat. Ze mogen iemands levensstijl afkeuren."

"Laten we onze tijd eerder steken in het aanpakken van de homofobe Museveni. Zijn Oeganda is voor 85% christelijk, hij wil de doodstraf installeren voor homo’s. De woorden van zo’n man en de stilte van het Vaticaan, dié verdienen woede. Als een land als Nederland zich druk maakt over een prins carnaval, dan heeft het geen problemen."


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 March, 2010 en 2793 keer gelezen.Reageer op dit bericht: