Nederlandse homo's en lesbiennes krijgen nog steeds geen communie.Nederland: Afgelopen zondag verstoorden enkele honderden holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen) de kerkdienst in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Hiermee protesteerden ze tegen het feit dat de katholieke kerk weigert om homo's en lesbiennes de communie te geven.

De kerk is niet dol op holebi's. Afgelopen zaterdag protesteerden Vlaamse holebi's tegen de aanstelling van de homofobe aartsbisschop Léonard, een dag later protesteren Nederlandse holebi's tegen het feit dat recent een prins carnaval geen hostie kreeg omdat hij homo is. De bisschop van Den Bosch steunde de priester die de communie weigerde.

Het was niet de eerste keer dat onze noorderburen samen kwamen om te protesteren tegen de katholieke kerk. Die van mening is dat homo's en lesbiennes geen communie mogen krijgen. Tal van Nederlandse holebi organisaties besloten toen tot actie over te gaan, gesteund door vele heteroseksuele parochianen.

Bij deze protestactie ging het als volgt. Nadat dat pastoor in zijn preek stelde dat bij de ontvangst van de communie de juiste beleving van seksualiteit hoort, verlieten de actievoerders met veel kabaal de kerk. Vermoedelijk zullen de acties nog een tijdje doorgaan.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homofobe Nederlandse pastoor weigerde hele kerk.
Léonard kreeg informatiepakket van Vlaamse holebi's.
Nederlandse homo prins krijgt geen communie.


Bron: holebi.info en hbvl.be

Dit bericht is gepost op 01 March, 2010 en 3179 keer gelezen.Reageer op dit bericht: