Leonard kreeg informatiepakket van Vlaamse holebi's.Mechelen: Een zeventig tal holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) en sympathisanten hebben vandaag geprotesteerd tegen de benoeming van André Léonard tot aartsbisschop van Brussel-Mechelen. Ze overhandigden hem een studiepakket rond homoseksualiteit.

Léonard wekte de woede van vele holebi's maar ook van hetero's door te stellen dat hij homoseksualiteit als iets abnormaals beschout. En recent vergeleek hij homoseksualiteit met anorexia. Daarom overhandigde enkele holebi's vandaag een informatie pakket rond homoseksualiteit aan de nieuwe aartsbisschop, om zich beter te kunnen informeren over het onderwerp.

Vooraf vond er een korte protestmars plaats. De holebi's, waaronder afgevaardigden van Cavaria en WJNH, maar ook een kleine delegatie van de socialistische bediendevakbond BBTK.), verzamelden vanmiddag aan het Mechelse station en droegen ballonnen in hartvorm mee en één grote regenboogvlag (symbool van holebi's). Daarop stapten ze door het centrum naar de Sint-Romboutskathedraal waar Léonard zijn zetel als aartsbisschop in bezit nam.

"Monseigneur Léonard heeft zich herhaaldelijk negatief over ons uitgelaten", aldus één van de manifestanten. "Hij noemde ons ziek en mensen met een gebrekkige psychologische ontwikkeling. Dat kunnen we niet zomaar aanvaarden. Zijn opvattingen over homoseksualiteit als iets abnormaals, zijn verouderd."


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 February, 2010 en 4213 keer gelezen.Reageer op dit bericht: