Zuid-Afrika: Meisjesinternaat gesloten wegens lesbische relaties.Zuid-Afrika. Het internaat verbonden aan de middelbare school aan de South Coast werd gesloten en 300 meisjes werden verwijderd van de faciliteit omdat er verdenkingen geuit waren dat sommigen van hen een lesbische relatie zouden hebben. De provinciale afdeling voor onderwijs heeft een team samengesteld om de zaak te onderzoeken.

Twee vrouwelijke studenten werden betrapt terwijl ze elkaar kusten. Om zichzelf te verdedigen, verklaarden ze dat er nog andere lesbische koppels zijn en noemden 30 andere studenten. De studenten werden uit het internaat gezet omwille van hun seksuele geaardheid en relaties zouden verboden zijn.

De media mocht de school niet betreden. De veiligheidsbeambten hadden de opdracht gekregen de media buiten te houden. Sommige meisjes werden ondergebracht in tehuizen in de buurt, anderen waren niet in staat om naar school te gaan, omdat ze te ver uit de buurt waren geplaatst. De school gaf geen uitleg aan de ouders, behalve dat ze hun kinderen moesten ophalen. De meisjes werden volgens ouders de school uitgezet omdat ze elkaar omhelsden.

De woordvoerder van de afdeling onderwijs heeft de school gewaarschuwd dat ze geen studenten mag verwijderen omwille van hun seksuele geaardheid. De reacties op deze verwijdering en schorsing van school zijn er vol onbegrip.

Dit is een situatie waarbij er de vraag wordt gesteld of scholen slecht bepaalde aspecten van de samenleving bevorderen. Dit is een ernstige onrechtvaardigheid tegenover de studenten.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 February, 2010 en 2913 keer gelezen.Reageer op dit bericht: