Homohuwelijk in Luikse kerk, maar dat mag niet.Op 13 februari heeft Priester Germain Dufour, voormalig volksvertegenwoordiger voor Ecolo, een homo koppel getrouwd in de Saint-Servaiskerk van Luik. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Volgens de woordvoerder van de Belgische bisschoppen, Eric De Beukelaere, is de ceremonie verboden. Een ceremonie die zorgt voor verwarring door te laten uitschijnen dat het om een vorm van religieus huwelijk gaat terwijl dat niet zo is, moet vermeden worden". Verder stelt hij dat homo's en lesbiennes wel welkom zijn in de kerk, maar benadrukt dat het sacrament van het huwelijk enkel is voorbehouden voor een man en een vrouw die zich samen willen engageren.

In Belgié zijn volgens de Rooms katholieke kerk homo's en lesbiennes welkom in de kerk. Bij onze noorderburen is dat wel vaak heel anders. De kwestie of homo's en lesbiennes wel of niet moeten worden uitgesloten van de communie houdt de gemoederen bij onze noorderburen de laatste dagen erg bezig. Voor Belgische gelovigen gelden daarbij andere regels dan voor katholieken in Nederland.

Terwijl het Nederlandse bisdom Den Bosch officieel laat weten ‘dat mensen die homoseksualiteit praktiseren’ moeten ‘afzien van het ontvangen van de heilige Communie’, laat het Belgische aartsbisdom van André Léonard desgevraagd aan de Nederlandse Gay Krant weten: ‘homo of hetero, iedereen volgt zijn eigen geweten’. ’Er is geen enkele kerkelijke uitspraak waaruit blijkt dat homoseksuelen als dusdanig niet te communie mogen gaan’, zegt ook de moraaltheoloog en priester Roger Burggraeve in Het Belang van Limburg.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homofobe Nederlandse pastoor weigerde hele kerk.
Vlaamse holebi's en transgenders gaan naar homofobe bisschop.Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 23 February, 2010 en 2930 keer gelezen.Reageer op dit bericht: