Lesbische film wint prijs op filmfestival van Berlijn.Op het Filmfestival van Berlijn is de Amerikaanse film: 'The Kids are all right' bekroont met de Teddy Bear, de prijs voor beste film met een holebi (homo,lesbisch,biseksueel) thema.

In de film spelen actrices Julianne Moore en Annette Benning een lesbisch koppel met kinderen. De film is van Lisa Cholodenko (foto rechts) van onder andere High Art, Six Feet Under en The L Word.

De Teddy Bear wordt uitgereikt door een jury van organisatoren van holebi-filmfestivals over heel de wereld. De jury koos voor de film van Lisa Cholodenko omdat het het thema van homo en lesbisch ouderschap aankaart en omdat het de complexiteit van seksualiteit, relaties en familiebanden op een humoristische manier toont.

Korte inhoud:
The Kids Are Allright is een komedie over een uitgeblust lesbisch paar. Ze hebben twee kinderen, die opzoek gaan naar hun biologische vader, een spermadonor. De zoon van 15 heeft serieuze macho-issues en hangt rond bij de destructieve Jackass-parodie Clay. De dochtrer van 18 is een modelstudente die niet goed weet hoe ze seks moet aanpakken. Beide kinderen zijn de bemoeizucht van hun moeders beu. Dan komt spermadonor Paul in hun leven, de ideale man, eigenaar van een succesvol biorestaurant en een bioboerderij, fan van het lesbische icoon Joni Mitchell, maar ook een stoppelig motorrijder in een leren jasje met een verlegen glimlach. De moeders willen hem liever niet in de buurt maar Paul slaat in als een bom in het vastgeroeste gezinnetje.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 February, 2010 en 6160 keer gelezen.Reageer op dit bericht: