Problemen tussen Obama en Oeganda omwille van homos.Amerika en Oeganda. De Amerikaanse President Barack Obama (foto) heeft tijdens de ‘National Prayer Breakfast’ de nieuwe wet van Oeganda, waarbij ze zware vormen van homoseksualiteit willen afstraffen met de doodstraf, aangevallen en noemt het weerzinwekkend.

Elke Amerikaanse president woont deze jaarlijkse bijeenkomst bij. Deze samenkomst wordt gesponsord door “The Fellowship”. Sommige van hen zouden de wet van Oeganda steunen.

Barack Obama sprak: “We kunnen besluiten dat het niet kan om homo’s en lesbiennes aan te vallen om wie ze zijn, eender of dit nu in Amerika is of in weerzinwekkende wetten zoals die recent werden voorgesteld in Oeganda”. Er waren verschillende vooraanstaande wetgevers en religieuze leiders aanwezig.

Normaal zou ook David Bahati, parlementslid in Oeganda en de ontwerper van deze wet, aanwezig zijn, maar vorige maand zou zijn uitnodiging ingetrokken zijn. Bahati vindt dat Obama zich beter met zijn eigen zaken zou bemoeien, want Oeganda doet wat nodig is om zijn bevolking te beschermen.

Leden van The Fellowship, ook gekend onder de naam “The Family”, zijn heel concervatief. Ze hebben geen website en hun leden staan niet gepubliceerd. Onder hun leden zouden verschillende politici zijn, maar ook zakenlui en religieuze leiders. Ze praten nooit in het openbaar over The Fellowship.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 February, 2010 en 3038 keer gelezen.Reageer op dit bericht: